Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Lotteriinspektionen fortsätter vilja försvåra för medier”

Publicerad: 22 maj 2013, 10:59

Lotteriinspektionen hotar Aftonbladet och Expressen med vite om 45 000 kronor per dag om tidningarna fortsätter publicera annonser som länkar till utländska spelbolag på sina nyhetssajter.


Ämnen i artikeln:

LotteriinspektionenAftonbladetThomas MattssonExpressen

Myndigheten har ännu inte beslutat om vite men skriver i ett brev till tidningarna att man överväger att göra det, enligt nyhetsbyrån Siren.

– Vi ska ta del av Lotteriinspektionens åsikt, och utan att föregripa  vårt svar så är det ju uppenbart att myndigheten -trots att man via  åklagare processat och förlorat till och i Högsta domstolen - fortsätter  vilja försvåra för medier, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och fortsätter:

– Man måste se helheten här: det är rätt stötande att staten försvarar  monopolet genom att ideligen attackera kvällstidningarna juridiskt trots  att vi, med framgång i olika instanser, hävdat vår rätt att publicera  information.

Resumé har sökt Aftonbladets publisher Jan Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.