lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

LRF-bossen: "Vi måste anpassa kostnadskostymen"

Publicerad: 3 december 2014, 12:11

Ruben Jacobsson, vd på LRF Media.

Resumé har tidigare idag rapporterat att LRF Media vill kapa 90 tjänster. – Vi måste anpassa våra kostnader efter en försämrad intjäningsförmåga och öka tempot i utvecklingsarbetet, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media.

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomLRF MediaLandRuben Jacobsson

KB

Karl-Johan Byttner


Medieanalytikern Olle Lidbom menar att det är det största sparpaketet någonsin i tidskriftssverige - LRF-förslaget går bland annat ut på att lägga ned Malmö-kontoret förutom historiska tidskrifter.

– Tanken är att jord- och skogsbruksredaktionen ska förse ATL, Land, Land Lantbruk och Skogsägaren med material. Ledning och redaktion hamnar i Stockholm, medan vi har medarbetare över hela Sverige eftersom skog och lantbruk finns över hela Sverige, säger Ruben Jacobsson.

Han sticker inte under stol med att handlar om ett "jättestort" sparpaket, men vill inte berätta mer om hur det fördelar sig över de olika redaktionerna förrän efter att man har haft stormöte med personalen i eftermiddag.

– Jag tycker att det är rimligt att personal får veta innan vi går ut i media, säger Ruben Jacobsson.

Han ger samma förklaring som många andra mediechefer – strukturella förändringar med förändrade konsumtionsmönster gör att LRF tappar både läsare och annonsintäkter.

– Vi måste anpassa kostnadskostymen, säger Ruben Jacobsson.

Men ni har väl tidigare talat om att ni har en målgrupp som inte är lika snabba på att ta till sig internet?
– Jo, men vi måste anpassa oss och vi tror fortfarande på print, men vi lägger det digitala i ett eget utvecklingsbolag, säger Ruben Jacobsson.

Han vill poängtera att det bara är ett förslag än så länge – igår skickade ledningen ut en kallelse till MBL-förhandlingar.

– Det blir en process att förhandla det här och jag tror att vi är färdiga till vårkanten, säger Ruben Jacobsson.

Jag talade med er fackordförande Kristina Bäckström men hon var inte heller så pigg på att prata förrän i eftermiddag och hävdade att hon visste för lite ännu? Det låter som att ni har snackat ihop er?
– Det är bra att hon låter mig informera personalen om förslaget först, säger Ruben Jacobsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev