Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

LRF köper TTG

Publicerad: 2 december 2008, 15:40

LRF köper holländska TTG:s svenska förlag som varit ute till försäljning under hösten.


Håkan Fredlund, vd på LRF Media köper TTG:s svenska verksamhet.

Personalen informeras just nu om nya ägare, uppger källor till Resume.se.

Köpet innebär att LRF direkt tar över utgivningen av Cosmopolitan, Residence, Båtnytt, Vi Båtägare, Segling och Allt om Kök & Bad.
Tidningarnas sajter ingår, även maringuiden.se.

– Vi vill växa och göra bra affärer och vi är mycket nöjda med det här förvärvet. TTGs titlar är starka varumärken som passar mycket fint in hos oss, säger Håkan Fredlund, vd på LRF Media i en kommentar. Nu vill vi fortsätta utveckla dem tillsammans med allt duktigt folk på TTG.

TTG Sveriges avgående vd Kerstin Neld är också nöjd med affären:
– Jag är imponerad av LRF Media. De har växt från att ha gett ut 5 titlar i slutet av 90-talet till 23 titlar idag. LRF Media har ett professionellt fokus på redaktionell utveckling och lönsamhet. Våra redan starka titlar går att utveckla ytterligare och i LRF Media får vår personal en bra ägare som vill fortsätta växa.

Enligt Kerstin Neld förhandlade TTG med två intressenter i sista omgången.

Och vad betalade LRF?
– Det är förstås inget som jag berättar.

Kerstin Neld har redan tidigare aviserat sin avgång från vd-posten, i samband med att hon  rekryterades som vd för Sveriges Tidskrifter. Någon ersättare till henne kommer heller inte rekryteras.
– TTG kommer naturligtvis att integreras i LRF Media, säger hon.

TTG: beräkas flytta in hos LRF på Gävlegatan redan första kvartalet nästa år. Men det blir  inga uppsägningar  i samband med att verksamheterna fusioneras.
– Nej, vi har redan minskat vår administration under tiden som den här processen pågått. Senaste tiden har vi hyrt in vissa tjänster.

TTGs sjunde titel, Golf Digest ingår inte i affären då förhandlingar om ett nytt licensavtal fortfarande pågår med Condé Nast i USA. Framtiden hos TTG/LRF är inte given. Titeln kan hamna hos något annat förlag eller helt enkelt avvecklas.

– Därför valde vi också att lägga den titeln åt sidan, så att inte förhandlingarna skulle påverkas.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.