Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

LRF Media köper Ehandel.se

Publicerad: 20 december 2017, 13:00

LRF Media köper medieplattformen och branschforumet Ehandel.se med 15 000 e-handlare som medlemmar.


Ehandel.se startades 2009 av Dan Nilsson, som även är majoritetsägare i bolaget. I dag är Ehandel.se en ledande mötesplats för e-handlare och e-handelsleverantörer.

– Vi har drivit upp en verksamhet som blivit mer aktuell för varje år och med en stor potential framåt.LRF Media har ett framtidsfokus som imponerar på mig, med både ekonomi och mod att satsa på nya tjänster och produkter, säger Dan Nilsson i en kommentar.

– Genom att äga och driva själva ämnet e-handel i Sverige får vi en plattform för viktiga insikter och relationer inom ett område som uttalat ligger i vår tillväxtstrategi, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

LRF Media  en tillväxtstrategi med fokus på digitala nyttotjänster för de gröna näringarna. Under 2017 har mediehuset bland annat startat Land Shopping och Jobb & Karriär, lanserat tjänsten Väder.se i ett strategiskt samarbete med SMHI och gått in med kapital i startupbolaget Skira som levererar prisjämförelsetjänster för lantbrukare.

– Vi är väldigt glada över den här affären. E-handel är en viktig framtidsfråga för företagare inom det gröna näringslivet och för landsbygden, och det är en målgrupp som vi känner väl. Vi ser stora möjligheter och kommer som trygg och innovativ ägare att förvalta och utveckla Ehandel.se vidare, säger Ann Henriksson, vd för LRF Media i en kommentar.

Bolaget Ehandel.se kommer att sitta kvar i Helsingborg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.