Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lundell om Mattsson: ”En liten människa”

Publicerad: 17 juli 2014, 10:09

Sanna Lundell och Thomas Mattsson.

Foto: Magnus Helander/Jonas Eltes.

Sanna Lundell ville att Thomas Mattsson skulle ringa upp henne efter tidningens publicering igår. Nu har han gjort det, men hon är inte nöjd med de förklaringar han gav.


Ämnen i artikeln:

Sanna LundellThomas MattssonExpressenMikael Persbrandt

Det kritiska blogginlägget, där Sanna Lundell väntar på att få ett samtal från Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, fick stor spridning under gårdagen. Nu har hon gjort en nytt inlägg där hon berättar att han har ringt upp, och ger sin version av samtalet som ägde rum igår eftermiddag.

"Han svamlade in sig i något obegripligt resonemang om att den inte kunde ryckas ur sin kontext, dvs den "genomarbetade artikelserien om kokain" som gått i tidningen under veckan" skriver hon.  

Expressens chefredaktör har en annan syn på allmänintresset i storyn än Sanna Lundell, som har två barn ihop med Mikael Persbrandt. Bland annat på grund av att den kända skådespelaren umgås med kriminella personer i filmen.  

"Hade det slagit Thomas Mattson att han själv stoppat pengar rätt ner i fickan på de kriminella narkotikahandlare som han spottar så föraktfullt på i sin artikelserie? Då blev han tyst och sa att "det där vet du inget om" och "det där är något du hävdar" och "självklart betalar vi för upphovsrättsskyddat material" och "den tidning som du själv företräder, vår huvudkonkurrent, jobbar på samma sätt, och det vet du". Typ" skriver Lundell.  

Hon ger honom heder för att han ringde upp, men känner sig knappast nöjd med svaren.  

"Jag blev trött och kände bara någon slags total uppgivenhet. Hans dubbelmoral. Hans bristande empati. En liten människa. En fattig människa".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.