Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Luuk gör ny tv-show

Publicerad: 21 mars 2012, 09:50

Kristian luuk intervjuar Elin Kling för det nya programmet.

Foto: Stylebykling.nowmanifest.com

SVT:s Kristian Luuk spelar in ett nytt tv-program. Felix Herngrens nya tv-kanal Pocketfilm står bakom satsningen som finansieras genom produktplacering. – Det ligger helt inom det avtal som Luuk har med SVT, säger Robert Olsson, chef för SVT Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Kristian LuukFelicia FeldtPocketfilm

I går skrev modebloggaren Elin Kling, kreativ chef på Styleby, att Kristian Luuk intervjuade henne på Nobis Hotel vid Norrmalmstorg i Stockholm för ett nytt program.

Det är mycket hemlighetsmakeri kring satsningen än så länge. Men Resume.se kan berätta att det inte är en SVT-produktion utan ett program görs av Felix Herngrens nystartade tv-kanal Pocketfilm – en kanal finansierad av produktplacering.

Kanalen, som lanseras nu i vår, har ett starkapital på knappt 10 miljoner kronor och ska sända miniproduktioner i smarta telefoner och läsplattor.

Pocketfilm kommer att vara gratis för tittarna. Upphovsmännen Felix Herngren, Håkan Lindhé och John Nordling beskriver kanalen som en korsning av tv-drama och Facebook.

–      Det är lite för tidigt för att vi ska kunna uttala oss om programmet med Kristian Luuk. Det får bli i ett senare skede, säger John Nordling till Resume.se.

Tanken är att tittarna skapar relationer till karaktärerna som håller kontakten via Facebook och Twitter. I andra hand ska Pocketfilm vara en plattform där filmmakare kan sprida sina filmer på kort tid. Intäkterna ska hämtas från annonsörer som vill nå den tänkta yngre målgruppen, med produktplacering.

Kanalen ska inte visa logotyperna, istället kommer produkterna att bli en del av handlingen. Tittare som vill veta mer om produkterna klickar på dem.

Att en public service-profil som Kristian Luuk extraknäcker i annonsörsfinansierade program är okej för SVT, enligt Robert Olsson, chef för SVT Göteborg.

När Kristian Luuk har tid över får han ta sig an andra uppdrag utanför SVT.

– Han har varit väldigt tydlig med detta och det ligger helt inom det avtal som han har med SVT, säger Robert Olsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.