Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lyxmagasin i konkurs återuppstår i nytt företag

Publicerad: 13 januari 2010, 11:10

Enligt uppgift till Resume.se försätts Nutidens Förlag, som ger ut lyxmagasinet Galore Weekend, i konkurs. Helsingborgs-editionerna av tidningen läggs ned och Malmö-editionen hamnar i nytt bolag. Ett 10-tal personer mister jobbet och ska omfattas av statlig lönegaranti.


I början av året kunde Resumé rapportera om att Nutidens Förlag, som ger ut lyxmagasinet Galore Weekend, har kraftig likviditetsbrist. Enligt uppgift till Resume.se hade företaget tvingats skjuta på löneutbetalningar samt säga upp personal.

Nya uppgifter till Resumé gör gällande att situationen har försämrats och att Nutidens Förlag går i konkurs. Enligt uppgift lämnas konkursansökan in till Malmö Tingsrätt i slutet av denna vecka alternativt början av nästa vecka.

– De har betett sig dåligt mot alla anställda och nu skapar de bara ett nytt företag för att slippa leverantörsfordringar. Det är exakt samma upplägg som då Brigante Media försattes i konkurs tidigare i år, säger en insatt källa.

Varken ansvarig utgivare Fredrik Ericsson, tidigare vd på Nutidens Förlag, och nuvarande vd Michael Heidenblad har gått att nå för kommentarer.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att lönerna fryses till dess att intäkter från nästa nummer kommer. Nu verkar det alltså som att så inte blir fallet:

– Vi har hela tiden fått nya besked om när december-lönen skulle betalas ut, men vi har inte fått några pengar och nu har Michael Heidenblad har sagt att den statliga lönegarantin ska täcka december, januari och februari, säger källan till Resume.se.

Totalt arbetar ett 15-tal anställda på Nutidens Förlag och endast ett fåtal av dessa följer med till det nya bolaget.

– Såvitt jag har förstått rör det sig om 4-5 personer, säger källan.

Enligt uppgift tog Michael Heidenblad över som vd från Fredrik Ericsson i oktober förra året.

– Han har egentligen inte så mycket att säga till om, utan min känsla är att han bara är en del av upplägget, säger källan.

Det var i våras som Brigante Media gick i konkurs. Då framkom exempelvis att det fanns skulder till frilansare samt skatteskulder. Därefter tog Nutidens Förlag över Galore Weekend. Nu tyder alltså det mesta på att ett nytt bolag tar över lyxmagasinet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.