Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

M-höjdarens midjeangrepp mot MP-kvinnor

Publicerad: 28 maj 2014, 06:41

Storm i sociala medier efter att M-profilen Maria Abrahamsson har angripit midjemåtten hos MP-kvinnorna Åsa Romson och Isabella Lövin. Massivt krav på att Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk avgår. Ras för SVT Play. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


M-höjdarens midjeangrepp mot MP-kvinnor
Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson har väckt starka känslor på Twitter efter att hon har angripit midjemåtten hos MP-kvinnorna Åsa Romson och Isabella Lövin, enligt Expressen.
”Som diabetiker drillad men för oss kvinnor går midjemaxet vid 82 cm, sen förhöjd risk för hjärtat och en del annat”, skrev Maria Abrahamsson och bifogade en bild på just Åsa Romson och Isabella Lövin. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson gick till motangrepp direkt.
”Vad ger dig rätt att kommentera deras midjemått och kunskap nog att kommentera deras leverne?”
Maria Abrahamson svarade att de ska leva som man lär.
”Man ska inte bara propagera sund miljö/mat. Man ska leva det oxå. Då kommer midjemåttet in.”

Massivt krav avgång på Norra Skåne
94 procent av journalisterna på Norra Skåne vill att tidningens chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk avgår, enligt en sluten omröstning som journalistfacket anordnade på tisdagskvällen. Hon anklagas för att ha gett vika för politiska påtryckningar från en moderat och ett centerpartistiskt kommunalråd, vilket ledde till att hon omplacerade den grävande reportern Berit Önell. Nyhetschef Anders Kauranen slutade i protest mot omplaceringen.
Det är den tredje omröstning där medarbetarna har visat sitt missnöje, men Mimmi-Karlsson Bernfalk uppger att hon stannar så länge hon har styrelsens stöd, enligt DN som referar till Sydsvenskan.

Ras för SVT Play
Under januari-april minskade antalet starter med 34 procent jämfört med förra året, enligt en undersökning från Mediemätning i Skandinavien, MMS.
- Vi är långt ifrån förtvivlade, men vi står på en platå, säger Lena Glaser på SVT.
MMS-undersökningen visar att antalet startar minskat från 161 miljoner under januari-april 2013 till 107 miljoner under motsvarande period i år. Då ska man också komma ihåg att en ännu inte publicerad MMS-undersökning visar att vår totala konsumtion  av rörlig bild har ökat med 4 procent sedan förra året.
GP uppger också att SVT har suttit i krismöte om raset, men Lena Glaser uppger att hon inte har suttit på ett sådant möte.

Uggla tar över Berg flyttar in
Carina Berg lämnade TV4 och sitt program ”Berg flyttar in” för Kanal 5. Nu har TV4 värvat Magnus Uggla som ny programledare för exakt samma upplägg. Det avslöjade Fredrik Wikingsson i ett avsnitt av ”Filip och Fredriks Podcast”.
– Fantasilöst är det ju tveklöst. Taktiskt, smart? Ja, kanske. Jag tycker det är intressant att när TV4 gör nya program så är de nya-ish, säger Fredrik Wikingsson i podcastavsnittet om TV4:s nya satsningar.
Nöjesbladets källor uppger att flera gäster redan är klara, däribland Olle Ljungström.

Googles nästa bilsatsning – utan broms och ratt
It-jätten har jobbat med självkörande bilar under fyra år som har haft en mekanism där man återför kontrollen till föraren vid farliga situationer. Google räknar nu med att ta nästa steg och inom kort både plocka bort ratten och bromsen, enligt NY Times.

Apples nya storsatsning: smarta hem
It-jätten Apple håller ett stort framträdande i San Francisco under nästa vecka. Redan nu avslöjar Financial Times att integrerad teknik för smarta hem blir den stora nyheten. Tanken är att utvalda produkter inom ljud, ljus, larm och annan hemelektronik ska kunna styras av Apples telefoner och plattor, enligt DI som refererar till Financial Times.

Twitter-Omnicom i stort samarbete
Den sociala mikrobloggstjänsten Twitter och nätverket Omnicom drar igång ett reklamsamarbete. Omnicom räknar med att lägga 230 miljoner dollar i marknadsföring under de närmaste två åren, enligt Adweek som refererar till Wall Street Journal.
Twitter har också sedan tidigare liknande samarbeten med Starcom MediaVest.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.