Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

M-magasins första nummer utan Amelia Adamo

Publicerad: 2 mars 2017, 13:46

Första numret av M-magasin, och tidningens nya chefredaktör Åsa Lundegård.

En av de mest ikoniska chefredaktörerna, Amelia Adamo, lämnade förra året sin post på M-magasin. Nya chefredaktören Åsa Lundegård berättar om det första numret efter Amelia.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoM-magasinÅsa Lundegård

I mars 2016 kom nyheten om att Amelia Adamo efter tio år lämnar posten som chefredaktör för M-magasin. Nyheten innebar inte bara ett byte på chedredaktörs-posten, utan även att omslagen i framtiden inte längre kommer prydas av Adamo.

Åsa Lundegård, tidigare chefredaktör på systertidningen Amelia, annonserades som ny chefredaktör.

Hur har det första numret utan Amelia på omslaget gått?

Det har gått bra, försäljningsmässigt till och med bättre än förväntat. En del läsare har säkert varit lite oroliga hur deras tidning ska bli utan Amelia medan andra har tyckt att det var dags för något nytt. Vi har fått otroligt fin feedback från både läsare och annonsörer, men viktigast är ju att läsarna känner igen sig inne i tidningen, och att försäljningen inte dippar, berättar Lundegård för Resumé.

Hur kommer innehållet i tidningen förändras under din ledning?

När man tar över en tidning med en så nöjd läsarbas och stabil upplaga, då ska man vara försiktig med förändringar. Jag brukar tänka att man ska skruva lite på en avdelning per halvår, läsarna ska känna att det är lagom nytt. Däremot ska vi självklart jobba på att locka nya läsare, som kanske inte har upptäckt tidningen ännu.

Även om hon tagit över rollen som chefredaktör har Åsa Lundegård inga planer på att ta över Amelia Adamos roll som omslagsmodell.

Lundegård har frilansat för Amelia sedan tidigt 90-tal och har även gett ut tre böcker. Sedan 2002 har hon varit fast anställd på tidningen och tog över som chefredaktör 2010.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.