Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

M-politiker anmäler Historieätarna – anklagas för vänstersympatier

Publicerad: 20 december 2016, 12:18

I månadagens avsnitt av "Historieätarna" tog man upp RUT-avdraget. Nu anmäls programmet till Granskningsnämnden - av moderata riksdagspolitikern Cecilie Tenfjord-Toftby.


Ämnen i artikeln:

HistorieätarnaGranskningsnämnden

I sista avsnittet av "Historieätarna" skildrade Erik Haag och Lotta Lundgren 2000-talet. Bland annat avhandlas RUT- och ROT-avdragen av journalisten Rebecka Bohlin, som i programmet hävdar att avdragen gynnade både den vita och svarta arbetsmarknaden. Något som ogillades av den moderata riksdagskvinnan Cecilie Tenfjord-Toftby. Nu anmäler hon programmet till Granskningsnämnden skriver Expressen. Hon anklagar programmet för att innehålla viktiga sakfel, men också att Rebecka Bohlin är en partisk källa som chefredaktör på tidningen "Arbetaren" som har tydliga vänstersympatier.

"Att välja en källa med ett så tydligt politiskt förtecken ger en ensidig negativ bild av en skattereform som skapat nya jobb, gjort svarta jobb vita och gett människor som står långt från arbetsmarknaden en väg in. Detta skapar även en bild av att SVT är vänstervridet." skriver Cecilie Tenfjord-Toftby i sin anmälan.

SVT:s blivande kulturchef Martin Vårdstedt kommenterar anmälan i Expressen:

– Experterna i våra program kan ha olika bakgrunder, när de uttalar sig får det stå för dem. Det som är intressant för oss är att de är sakkunniga.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.