Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Macron och May i samtal om att lagstifta mot nätjättarna

Publicerad: 16 juni 2017, 13:49

Frankrikes president Emmanuel Macron och Storbrittaniens premiärminister Theresa May har kommit överens om att stifta lagar gällande Facebook och Googles ansvar för extremistiskt innehåll.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogle

Efter terrorattackerna i London och Manchester har Storbrittaniens premiärminister riktat hård kritik mot nätjättarna Facebook och Google som fortfarande tillåter extremistiskt material på sina plattformar.

I tisdags mötte hon med Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron för att utforska möjligheterna kring en lagstiftning om nätjättarnas ansvar för innehållet. De båda kom fram till att länderna gemensamt ska arbeta för att ta fram lagar som tvingar Google och Facebook att ta bort extremistiskt innehåll och drabbas av böter om de inte följer lagarna,

Macron kallade enligt the Guardian överrenskommelsen för "en konkret plan för att stävja spridandet av jihadistisk propaganda på internet".

Ledarna för G7-länderna träffades även förra månaden på Sicilien för att diskutera Google och Facebooks roll i spridantet av extremistisk propaganda.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.