Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Macron sågade ryska medier med Putin bredvid sig

Publicerad: 30 maj 2017, 05:54

Vladimir Putin och Emmanuel Macron.

Foto: Wikimedia Commons/Flickr

Frankrikes president anklagade RT och Sputnik för att sprida fejkade nyheter, Klarnas nya logga hyllas och Alice Teodorescu kallas "högerextrem" av vänsterpartist. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Macron sågade ryska medier med Putin bredvid sig
De statliga ryska medierna RT och Sputnik fick sig varsinn känga på en presskonferens igår av Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron. Under valkampanjen bannlyste han dem eftersom han ansåg att de spred falska nyheter.
– De betedde sig inte som medier, de betedde sig som propagandaorgan och spred allvarliga lögner. Jag kommer aldrig ställa upp på det, sa Macron vid presskonferensen enligt Politico.

Bredvid honom satt Rysslands president Vladimir Putin. Han förnekade att de skulle ha lagt sig i det franska valet och försökt påverka resultatet.
"Macron attackerar RT och Spunik och kallar dem propgandaorgan. Ingen har gjort det framför Putin tidigare", twittrade författaren och Rysslandskännaren Anne Applebaum.

Klarnas nya logga hyllas
Fintechbolaget Klarna är i startgroparna med att lansera en ny logotyp. Några olika varianter har betatestats, bland annat en rosa som pryds av en symobol med två glasögon. Loggan har hånats i sociala medier men nu får den ros av experter på området. Great Works grundare Ted Persson, i dag på EQT Ventures, kallar den "oväntad och bra" i en intervju med Breakit.

V-toppen Esbati anklagar Teodorescu: "Högerextrem"
Vänsterpartisten Ali Esbati kallar GP:s politiska redaktör Alice Teodorescu för "högerextrem hetsanförare" på Twitter. Hela inlägget lyder: "Högerextrema hetsanförare måste bilda vår samtids mest lättkränkta subkultur" med hänvisning till att Teodorescu hotat stämma Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima för förtal.
– Om detta är nivån från en folkvald, vad ska vi då förvänta oss från anonyma nättroll, svarar Teodorescu till Expressen.

Stjärnspäckat i nytt SVT-program
I sommar bjuder artisten Ebbot Lundberg ut kollegor på sjön i programmet "Ebbots ark". Bland de inbjudna gästerna finns välkända musiker som Tommy Körberg, Veronica Maggio och Ola Salo rapporterar Expressen. Programmet kommer att sändas i fem entimmes-avsnitt i höst.

Genomgång: amerikanerna dissar nya serier
Tittandet på linjär tv har minskat kraftigt i USA de senaste åren. Många av de nya serierna som har kommit under de gångna året har floppat, konstaterar AdAge i en stor genomgång av marknaden. "Mycket av det som klassas som succéer i dag hade tagits bort och avrättats bakom ladan för bara fem år sedan" skriver tidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.