Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Madonnas vurpa i tv – en jättesnackis

Publicerad: 26 februari 2015, 06:14

Madonnan, precis innan fallet.

Madonnas vurpa på den direktsända galan, Al-Jazeera-journalister gripna i Paris och Apple kritiseras för sina nya emojis. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Charlie HebdoAppleMadonna

Madonnas vurpa en jättesnackis
I går kväll uppträdde Madonna på Brit Awards, Storbritanniens motsvarighet till grammisgalan, med låten "Living for love". Men det gick inte riktigt som planerat. Hon var iklädd en lång cape som en av dansarna skulle ta loss från golvet. Manövern misslyckades och sångerskan föll handlöst ned för en trappa på väg upp mot scenen.  

Hennes vurpa kablades ut i direktsändning och blev givetvis en enorm snackis över hela världen. På Twitter skämtas det frisk och fler användare har redan gjort egna spoofs på fallet.

"Horrible to see an old woman publicly humiliated because she's frail and fell down some stairs" skriver en användare sarkastiskt.

Den långa capen som orsakade fallet har också fått ett eget Twitter-konto med närmare 5000 följare på ett par timmar.

Al-Jazeera-journalister gripna i Paris

Fransk polis har gripit tre journalister från Al-Jazeera för misstankar om att de illegalt har flugit drönare över Paris, enligt BBC. De senaste dagarna det flugit drönare över staden utan tillstånd, och enligt tv-bolaget var deras journalister utsända för att göra ett inslag om just detta. De gripna riskerar nu att få ett års fängelse och 75 000 euro i böter om de finns skyldiga.

Svalt intresse för nya Charlie Hebdo
Den terrordrabbade satirtidningen kom igår ut med sitt andra nummer sedan dådet för sju veckor sedan då 12 personer dödades. Tidningen har tryckts i 2,5 miljoner exemplar, vilket är klart färre än den upplaga på åtta miljoner som distribuerades efter attacken. Något enormt sug efter Charlie Hebdo verkar det inte vara.
– De säljer långsamt, det är inte alls som det förra numret, säger en man i en tidningskiosk i Paris till AFP.

Det nya numret innehåller inga satirteckningar på profeten Muhammed.

Apples nya emojis kritiseras
Bolagets nya mångfalds-emojis blev offentliga i veckan och möttes av stort jubel. Nu finns det flera olika hudtoner att välja mellan på de glada och sura gubbarna. Men Apple har trots det lovvärda initiativet fått kritik för deras asiatiska figurer som är gula.
- Är vi verkligen så gula, frågar exempelvis en användare på kinesiska Weibo, enligt MacWorld.

Lady Gaga gör skräck-tv
Den världsberömda artisten meddelade oväntat att hon ska medverka i den nya säsongen av serien "American Horror Story". Hon berättar också att den femte säsongen av FX tv-serie får underrubriken Hotel.

Finska radion ska sända hela Koranen
För att försöka öka finländarnas kunskaper om islam kommer deras public service-radio YLE att spela in och sända hela Koranen, skriver de på den egna sajten. Med start den 7 mars sänds 60 halvtimmeslånga program.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Charlie HebdoAppleMadonna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.