Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Madsen ny vd på MTG

Publicerad: 31 juli 2012, 06:20

Jörgen Madsen.

Foto: Pressbild/MTG

Jörgen Madsen, nordisk tv-chef på MTG, tar över som vd för MTG efter Hans-Holger Albrecht som lämnar posten efter tolv år.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Hans-Holger Albrecht blir i stället vd för telekommunikationskoncernen Millicom, också det ett bolag inom Stenbecksfären.

Jörgen Madsen har arbetat på MTG  sedan 1994 och bland annat varit sponsringschef för TV3, chef för Viasat  Sport i Danmark och chef för Viasat Sport i Norden. Jörgen Madsen har  ingått i bolagets ledningsgrupp sedan 2000. Han är sedan en tid tillbaka nordisk tv-chef för MTG.

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit som team och de byggstenar  vi har satt på plats. MTG är en fantastisk verksamhet och jag önskar  koncernen och alla mina kollegor det allra bästa i framtiden, säger  Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

Hans-Holger Albrecht lämnar sin tjänst på MTG 15 september.

Jörgen Madsen har på senare tid haft stort inflytande i MTG:s ledning.

– Det ska bli väldigt spännande och jag är tacksam över att få denna  möjlighet. MTG är ett fantastiskt bolag med en stark kultur och en  tradition av konstant innovation, säger Jörgen Madsen i  pressmeddelandet.

MTG:s resultat före skatt blev 587 (681) miljoner kronor för det andra kvartalet 2012. Försäljningen uppgick till 3.517 miljoner kronor för perioden (3.531).

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.