Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Maffians bankir" JK-anmäler författarna till "Svensk maffia"

Publicerad: 4 mars 2011, 08:24

Författarna till boken ”Svensk maffia” – Lasse Wierup och Matti Larsson – JK-anmäls för förtal, av Torgny ”Maffians bankir” Jönsson.


Ämnen i artikeln:

TV4Lasse WierupMatti Larsson

Det är inte första gången författaren Lars Wierup anmäls för förtal.

Resume.se har tidigare skrivit om att en 40-årig dömd brottsling som kände sig kränkt över flera uppgifter i Lasse Wierups bok "Kokain" och begärde ett skyhögt skadestånd på 30 miljoner kronor – men det blev inget tryckfrihetsmål.

Nu är det Torgny Jönsson, känd som "maffians bankir", som anmäler "Svensk Maffia"-författarna Lasse Wierup och Matti Larsson för förtal.

Enligt Jönsson finns det en rad osanna uppgifter om honom som utgör förtal i såväl boken "Svensk Maffia - fortsättningen" som i TV 4:s serie ”Svensk maffia”, som har böckerna som förlaga. Torgny Jönsson är dölmd för bedrägerier på 116 miljoner kronor och avtjänar ett sjuårigt fängelsestraff, för närvarande på Hallanstalten, uppger Nyhetsbyrån Siren.

På just Nyhetsbyrån Siren är för övrigt ”Svensk maffia”-författaren Matti Larsson chefredaktör.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.