Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Magasinets kritiserade omslag: ”Islamisk våldtäkt av Europa”

Publicerad: 18 februari 2016, 08:40

wSiecis förstasida och bilden innuti tidningen.

Det polska magasinets februarinummer pryds av en kvinna invirad i den europeiska flaggan. Manliga armar försöker slita av den.


Ämnen i artikeln:

EURasism

Det polska magasinet wSiecis nya nummer har väckt en våg av avsky runt om i världen. Orsaken är att de slår fast att det pågår en "islamisk våldtäkt av Europa". Underrubriken lyder "Vår rapport: Det medierna och eliten i Bryssel gömmer för de europeiska medborgarna".

Bilden på omslaget och innuti tidningen föreställer en kvinna som endast är klädd i den europeiska flaggan. Desperat försöker hon skydda sig från fyra händer som försöker slita av henne klädesplagget. Undertonen är att dessa händer tillhör muslimska män.

I texten behandlas givetvis de omtalade övergreppen under nyårsnatten i Köln, men att tecken på att "saker gått fel" i själva verket funnits långt tidigare.

Det extrema tilltalet har fått många människor världen över att reagera med avsky i sociala medier. Här är några av reaktionerna:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

EURasism

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.