Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Magdalena Graafs blogg exploderar

Publicerad: 27 oktober 2011, 12:26

Magdelena Graaf, som väntar sitt fjärde barn, är just nu glödhet som bloggare. Förrra veckan ökade trafiken till över 400 000 besök. – Magdalena tillhör nu toppskiktet av alla riktigt stora bloggare i landet, säger Tomas Gunnarsson, affärsutvecklare och försäljningsansvarig för bloggen.


Ämnen i artikeln:

Magdalena Graaf

Magdalena Graaf. Foto: Resume.se.

Magdalena Graaf har bloggat på egen portal sedan hösten 2009. Trafiken har ökat dramatiskt den senaste tiden. Förra veckan noterade bloggen över 400 000 besök.Bloggen ligger på topp 10 över de mest besökta proffsbloggarna.

– Vi hade över 400 000 besök förra veckan. Anledningen  till det tror vi är att vi har fått ett fokus till, nämligen barn och familj, eftersom Magdalena just nu väntar sitt fjärde barn. Vi har också  märkt att vi får behålla den nya trafiken, vilket är oerhört roligt och  spännande. Magdalena tillhör nu toppskiktet av alla riktigt stora  bloggare i landet, säger Tomas Gunnarsson, affärsutvecklare och  försäljningsansvarig för bloggen.

– Jag tror också att besökarna  uppskattar Magdalenas sätt att skriva. Man får som läsare följa med i  med och motgång. Allt är inte alltid så stylish och tillrättalagt som  hos många andra. Hög igenkänningsfaktor ute bland alla läsare/kvinnor i  hela landet. Vi har också märkt en otrolig sammanhållning och  kontaktskapande mellan besökarna. Det märker man i kommentarerna. Vi är  också ganska förskonade från elaka kommentarer, vilket är unikt när  bloggen är så här stor. Därför har vi också valt att hålla  kommentarsflödet fritt och hoppas vi kan göra det framöver också.

Nu jobbar han idogt med att få in annonsörer. Och det går bra, enligt Tomas Gunnarsson. Men de får inte medverka i blogginläggen.

– Vi  gör väldigt mycket med annonsörer och samarbetspartners, men väljer  istället att göra det via traditionell annonsering, tävlingar och genom  event och andra roliga saker.

– Det här är ett sätt för oss att bibehålla trovärdigheten kring  Magdalena som person och samtidigt få möjligheten att arbeta med  varumärken på ett seriöst sätt. Magdalena ska aldrig vara styrd av något  varumärke i sitt skrivande, det ser vi tillräckligt mycket av i resten  av bloggosfären. Vi kommer tydligt att redovisa vem och vilka varumärken  vi samarbetar med.  Magdalena är aldrig styrd utan  skriver om vad hon vill.

Bland annonsörerna finns bland annat Lidl, Opel, Rosenserien och Nelly.com. Vi arbetar också med ett antal mindre aktörer såsom webbshoppar som vänder sig mot målgruppen.

Magdalena  Graafs huvudsakliga  anställning och uppdrag ligger hos Postkodlotteriet, där hon är   programledare och vinstudelare.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Magdalena Graaf

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.