Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Magdalena Graafs bok på export

Publicerad: 14 december 2007, 15:33

– Det känns jättekul att boken sålts till England, säger Magdalena Graaf om sin självbiografi ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig”.


Magdalen Graafs bok ska säljas även i England. Foto: Isabelle Ödesjö.

Det är agenten Bengt Nordin som skött om förhandlingarna med engelska förlaget John Blake Publishing. Den engelska titeln blir ”Killing you will be a real pleasure” och utgivningen planeras till nästa höst.

– Förlaget vill att jag kommer över och hjälper till att markandsföra boken, säger Magdalena Graaf till Resumé.

Boken handlar om Magdalena Graafs tidigare äktenskap med en man som misshandlade och dödshotade henne. Förlaget har köpt de engelska rättigheterna och planerar även en utgivning i USA. Det är mycket ovanligt att engelska förlag köper svenska böcker som grundar sig på verkliga händelser.

– Engelsmännen älskar kändisar och Magdalena och Magnus Hedman är Sveriges motsvarighet till David och Victoria Beckham. Jag hoppas att Magnus gamla lag, Chelsea, ställer upp och läser boken, säger Bengt Nordin.

Magdalena Graaf har bott i England under åtta år.

– Magdalena kan föra sig och kan språket, säger Bengt Nordin.

På den svenska marknaden har boken sålt över 90 000 ex, vilket är mycket för en bok av det här slaget. Den är sedan tidigare såld till Norge, Danmark och Tyskland. Men Bengt Nordin tror att det kan bli aktuellt med fler markander.

– Framgång ger framgång.

Magdalena Graaf planerar redan nästa bok.

– Ja, jag har fått blodad tand och har skellettet klart till nästa bok som är en roman som grundar sig på mina erfarenheter som spelarfru, säger Magdalena Graaf.

Svensken Peter Holthaussen och hans bolag Casa Nova Film har köpt filmrättigheterna till ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig”.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.