Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Magdalena Ribbing är död – sörjs av branschen

Publicerad: 30 september 2017, 08:10

Magdalena Ribbing.

Journalisten och folkvettssexperten Magdalena Ribbing är död. Den mångårige DN-medarbetaren blev 77 år.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPeter WolodarskiMagdalena Ribbing

Magdalena Ribbing började på Dagens Nyheter år 1970 som politisk reporter. Men mest känd har hon förstås blivit för sin folkbildning kring vett och etikett, både i DN:s spalter och i en rad egna böcker.
– Med stor sorg har vi på DN mottagit beskedet om Magdalena Ribbings bortgång. Hon var en kär vän och kollega. Hon var med oss alldeles nyss. Det är chockartat att hon inte längre lever, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Magdalena Ribbing avled under fredagen efter en fallolycka då hon förberedde en lunch för några vänner. Hon fördes till sjukhus med ambulans men livet gick inte att rädda. Hon efterlämnar sig maken Thomas Hempel och systrar.
– Jag försökte så ofta jag kunde säga till Magdalena hur mycket hon betydde för Dagens Nyheter. Hon hade mycket kvar att ge och ville göra mer. Vi planerade ständigt för nya saker, säger Peter Wolodarski till DN.

Nyheten om Magdalena Ribbings bortgång gav upphov till många sorgsna reaktioner i sociala medier. Här är några av dem:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.