Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Magine lägger ned tv-tjänsten i Sverige

Publicerad: 27 april 2017, 12:24

Efter att ha misslycksts med att knyta avtal med MTG och TV4 lägger nu Magine ned sin verksamhet i Sverige.


Ämnen i artikeln:

MTGMagineTV4Streaming

Den svenska tv-startupen Magine har tagit in ungefär en miljard kronor i riskkapital. Tjänsten gick ut på att man skulle ha möjlighet att se alla Sveriges play-kanaler i en och samma tjänst. Nu lägger man ned sin verksamhet i Sverige, det rapporterar Breakit.

Ulrika Viklund, ansvarig för Magines konsumenttjänster, säger till Breakit att en anledning till nedläggningen är att man inte lyckats knyta de samarbetsavtal som varit nödvändiga.

– Utan TV4 och MTG har vi inte fått till den svenska tittarupplevelse som behövs för att lyckas fullt ut med den svenska TV-tjänsten, säger hon.

Bolaget, som dragits med enorma förluster de senaste åren, kommer ha kvar filmhyrningstjänsten Plejmo i Sverige. Ett bolag man förvärvade 2015.

Magine kommer dock fortsätta att satsa på andra marknader, bland annat Tyskland.

– Där har vi ett mer komplett innehåll och har fått en starkare plattform genom det. I Sverige har vi inte kunnat kombinera en bra användarupplevelse med bra innehåll på samma sätt. Då är det bättre för oss att samarbeta med operatörer och tv-bolag på andra sätt, säger Håkan Tranvik, medgrundare och marknadschef på Magine till Breakit.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGMagineTV4Streaming

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.