Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Maj ödesmånad för Johan Ståhl

Publicerad: 3 april 2012, 13:19

Johan Ståhl fick sparken från Sydsvenskan då oegentligheterna uppdagades.

Foto: Pressbild och Resumé. Bilden är ett montage.

Utredningen kring Sydsvenskans förre vd, Johan Ståhl är i full fart. Nu meddelar överåklagaren vid riksenheten mot korruption, Gunnar Stetler, att man fattar beslut i Ståhl-affären under maj månad: – Jag utgår från att vi då har kommit fram till om Johan Ståhl ska höras alternativt så lägger vi ned utredningen mot honom, säger han.


Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Medievärlden rapporterar idag om att Sydsvenskan förre vd, Johan Ståhl, är skäligen misstänkt för mutbrott.

Gunnar Stetler tycker dock inte att man ska dra för stora växlar på detta:
–  Skäligen misstänkt har ingen självständig betydelse, utan det viktiga  är om utredningen leder fram till att Johan Ståhl ska förhöras, säger  Gunnar Stetler.

Så sent som i början av februari stod  det klart att riksenheten mot korruption skulle utreda Johan Ståhls  agerande i samband med Sydsvenskans försäljning av Skånemedia till Gota.

Misstankarna  rör att han att försökte få en provision på miljoner kronor genom att  skaffa sig ett ägande i Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och  Trelleborgs Allehanda.

När räknar ni med att förundersökningen är klar?
– Jag utgår från att utredningen leder till att vi håller förhör i maj alternativt lägger ned ärendet, säger Johan Ståhl.

Resume.se  har även talat med Rikskriminalens utredare kring Johan Ståhl, Eva  Bergman.

Hon uppger dock att tågordningen är sådan att det är Gunnar  Stetler som svara på alla frågor:
– Johan Ståhl är ju inte  delgiven misstanke om brott ännu, utan det återstår att se hur det blir  med den saken, säger Gunnar Stetler.

Som resume.se tidigare har  berättat har Sydvenskans nuvarande ordförande, Gunilla Herlitz, och dess  tidigare ordförande, Ulrika Saxon, förhörts i samband med  förundersökningen kring Johan Ståhl.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.