Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Majlard slutar som sportkrönikör

Publicerad: 5 januari 2010, 09:44

SvD skrotar sportkrönikör-tjänsten. Jan Majlard får jobba vidare på tidningen som reporter. – Det är en del av en större omorganisation, säger sportchefen Ola Billger till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ola Billger

Jan Majlard. Foto: SvD.

Många tidningar satsar allt hårdare på att profilera sina kolumnister – men på Svenska Dagbladet skrotas nu sportkrönikör-tjänsten som Jan Majlard haft de senaste åren.

Majlard avslutade en krönika före nyår med raderna:

”"Foppa" måste hitta något utanför rinken som kan utmana lidelsen att dribbla av en motståndare, slå en målgivande passning och lägga hjälmen på hyllan. Allt har sitt slut.

Även en sportkrönikör måste sätta punkt någon gång.”


Majlard, som efterträdde Sune Sylvén som fristående krönikör efter Aten-OS, kommer att fortsätta att skriva, men som reporter.

– Rollen som fristående sportkrönikör kommer inte att finnas kvar, så han ersätts inte. Men han kommer att jobba kvar som reporter så det är ingen dramatik i det här. Han kommer ju exempelvis att åka på OS. Han är en mycket skicklig reporter, och våra reportrar kommer ju också att skriva krönikor i olika ämnen precis som tidigare, säger Ola Billger.

Åtgärden är en del i den omorganisation Resume.se tidigare berättat om. För sportredaktionens del innebär förändringarna även att deadline tidigareläggs och att man inte har kvar några egna redigerare.

Är det inte konstigt att inte ha en fristående krönikör?
– Läget är som det är. Det här är något som vi pratat om en längre tid.

Jan Majlard:

– Det görs ju en omorganisation och alla ska vara med och bidra. Vi får se hur det blir. Det har varit ganska många bud fram och tillbaka och vi är ganska många färre på sporten, några försvinner till webben och kvällsupplagan blir mindre.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ola Billger

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.