Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mäklare stämmer Aftonbladet

Publicerad: 8 november 2012, 09:30

Jan Helin

I en granskning pekade Aftonbladet ut flera mäklare som bluffmakare. Nu stämmer ett antal mäklare tidningen och dess ansvarige utgivare Jan Helin. Den senaste i raden kräver ett skadestånd på 150 000 kronor för förtal.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Den 18 augusti i år publicerade Aftonbladet en granskning av mäklarbranschen. I artikeln publicerar tidningen namn och bild på flera mäklare som utpekas för sina bluffar.

Granskningen har lett till att flera mäklare har stämt Aftonbladet och tidningens chefredaktör Jan Helin. Det rapporterar nyhetsbyrån SIREN.

Det senaste fallet rör ett ärende där Allmänna reklamationsnämnden (ARN) fattat ett beslut som den berörde fastighetsmäklaren har överklagat.

Mäklaren beskrivs som ett av de "elva värsta fallen" i Aftonbladets granskning. Det fastighetsmäklaren reagerar mot är att han kategoriserats under "här är de fällda mäklarna" när hans frist för att begära omprövning i ARN inte hade gått ut när Aftonbladet publicerade artikeln.  

Uppgifterna om att fastighetsmäklaren skulle vara en av de "elva värsta fallen" låg kvar på Aftonbladets hemsida under några dagar. Mäklaren menar att Aftonbladet har skadat hans anseende i området där han verkar.

Mäklaren vill nu ha det skadestånd på 150 000 kronor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.