Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mäklare stämmer Retriever

Publicerad: 26 februari 2013, 13:59

Flera mäklare som har granskats av Aftonbladet har stämt tidningen för förtal. Nu går sex av dem vidare och stämmer även omvärldsbevakaren Retriever.


Ämnen i artikeln:

RetrieverAftonbladet

I somras granskade Aftonbladet alla fällningar av fastighetsmäklare i Allmänna reklamationsnämnden de senaste tre åren. Tidningen listade de elva värsta fallen där köpare förlorat stora summor.

Under hösten stämde flera av de granskade mäklarna tidningen för förtal. Nu har sex av dem gått vidare och stämmer Retriever, enligt enligt en stämningsansökan som har lämnats till Stockholm tingsrätt. De yrkar på 150 000 kronor vardera i skadestånd eftersom Aftonbladets artikel, som de menar är kränkande, ligger sökbar i bolagets arkiv.

Retrievers har via ombud svarat att de inte tänker radera artikeln i fråga förrän Aftonbladet gör en rättelse eller ber dem att ta bort den. De bestrider därför mäklarnas krav.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

RetrieverAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.