Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Målet: Konkurrera ut Viaplay med ny streamingtjänst

Publicerad: 25 september 2014, 10:34

Tomas Franzén hårdsatsar digitalt.

Foto: Andreas Elgstrand.

Bonniers nye vd Tomas Franzén har rekryterat till de tyngsta chefsposterna i Bonnier AB. Nu meddelar han en ny storsatsning: En samlad tjänst för rörlig bild med målet att konkurrera ut Viaplay.


Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénBonnier ABViaplay

I går presenterades Jan Lund från MTG som ny affärsutvecklings- och strategichef i Bonnier AB. Niklas Hydén från Accentures  tillträder som inköpschef och Project Management Officer. För några veckor sedan rapporterade Resumé även om att Anki Ahrnell från Swedbank blir Chief Digital Officer.

Tomas Franzén har sedan han tillträdde predikat samordning och färre plattformar. Bland annat har DN:s vd Gunilla Herlitz gått in som vd även för Expressen och DI.

Tomas Franzén avslöjar nu att Bonnier ska samla koncernens rättigheter inom film och tv i en enda jättetjänst.koncernens rättigheter inom film och tv i en enda streamingtjänst. Det berättar Franzén för Dagens Media.

På branschspråk kallas denna typ av tjänst – som når konsumenten utan en operatör som mellanhand – för "OTT" (Over-the-top content).

De streaming- eller VOD-tjänster som finns hos TV4, CMore och SF i dag ska slås ihop till en enda supertjänst.

Satsningen ligger inom ramen för satsningen på nya digitala intäkter.

– Man kan säga att det är ett Viaplay i bonnier-tappning. Vi jobbar med det nu och får återkomma senare med med exakta detaljer, säger Tomas Franzén till Dagens Media.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.