Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malin Åkerman i rasistskandal

Publicerad: 18 november 2009, 09:12

Trubbel i paradiset med svenska Malin Åkerman har blivit trubbel för filmbolaget Universal Pictures. Två svarta skådespelare har suddats bort från filmaffischen för publiken utanför USA.


Ämnen i artikeln:

Universal

De omdiskuterade filmaffischerna.

Couples Retreat, Trubbel i Paradiset på svenska, är en oförarglig komedi om fyra par som åker på semesterresa för att förbättra sina relationer. Bland annat har svenska Malin Åkerman en av de ledande rollerna.

Men nu har filmen rört upp känslorna i Storbritannien. Enligt Daily Mail har en brittisk biobesökare klagat hos filmbolaget Universal över att man tagit bort filmens två svarta skådespelare från det brittiska promotionmaterialet för filmen. På originalaffischen finns de två svarta skådespelarna Faizon Love och Kali Hawk med i bakgrunden.

En talesperson för Universal bekräftar att man ändrat på filmaffischen för att göra den ”enklare” på marknader utanför USA där de svarta skådepelarna är helt okända. Nu ber man om ursäkt och säger att den ”förenklade” affischen inte ska användas i andra länder. Den finns dock redan i Sverige.

Nyheten väckte viss uppmärksamhet i USA i går. Frågor om etnicitet brukar få stort genomslag. Men amerikanerna var måttligt upphetsade. Hollywoodbloggen Defamer tycker att Love och Hawk borde vara nöjda över att de plockats bort från en affisch som gör reklam för en så usel film som Couples Retreat.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Universal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.