Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malin Kaldo ny redaktionschef på Minimedia

Publicerad: 4 juni 2014, 10:10

Malin Kaldo.

Malin Kaldo, vd på Featurefamiljen, blir ny reaktionschef på Minimedia. Hon har tidigare varit featurechef på Aftonbladet Nya Medier och chefredaktör på Topphälsa.


Ämnen i artikeln:

Minimedia

Malin Kaldo, som närmast har varit vd på Featurefamiljen, återvänder till Schibsted där hon under 1990-talet var nöjesreporter på Aftonbladet och senare featurechef på Aftonbladet Nya Medier.

– Det känns väldigt kul att nu återvända dit. Minimedia känns som content marketing-pionjärer. På Feaurefamiljen började vi gå allt mer åt det hållet så att ta det här steget känns naturligt, säger Malin Kaldo till Resumé.

Du har arbetat både med featurejournalistik och med webb, vad tar du med dig för lärdomar till jobbet på Minimedia?
– Under min karriär har jag tagit varannan digital känns det som. Jag tycker verkligen det är kul med det digitala. Samtidigt har jag min erfarenhet från livstilstidningar och feature och jag tror att den fördjupningen och kvalitetstänket kommer komma till nytta på Minimedia.

– Jag tror att content marketing-marknaden nu är i ett läge där det behövs växlas upp kvalitetsmässigt. I början rusade alla rakt fram, men nu vill man ta det ett steg vidare och det känns kul att få vara med på den resan. Dessutom är det en grundläggande journalistisk fråga då branmschen behöver hitta nya inkomstkällor för att överleva.

Vissa är kritiska mot att content marketing luckrar upp gränserna mellan redaktionellt innehåll och annonser, vad tänker du kring det?
– Det behövs ett yttre regelverk som styr. Folk ska inte känna sig lurade. Läsarna är inte dumma. Lurar man dem förbrukar man deras förtroende, vilket även påverkar medievarumärket i fråga. Det är också därför det behövs redaktionellt erfarna personer som ser till att man inte går över vissa gränser. Jag är övertygad om att det går att ta uppdrag från företag och organisationer och tillföra ett värde som läsarna uppskattar.

Malin Kaldo tillträder sin nya post efter sommaren.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Minimedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.