Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malin Lindborn lämnar TV4 och Cmore – går till Netflix

Publicerad: 23 maj 2018, 09:13

Foto: Pressbild

Efter elva år på TV4 och Cmore lämnar Malin Lindborn rollen som pr-specialist. Detta strax efter att TV4:skommunikationschef, Jennifer McShane, lämnat kanalen efter 14 år och blivit generalsekreterare för Min Stora Dag.


Den svenska Netflixoffensiven tilltar allt mer och fortsätter att värva från de lokala tv-husen och satsa på nya nordiska produktioner. Tidigare i år rekryterade streamingjätten MTG-toppen Lina Brouneus som chef för Netflix internationella originalproduktioner i norra Europa.

Nu värvar Netflix pr-specialisten Malin Lindborn.
– Jag är väldigt stolt över mina elva år på TV4 och C More – och det har varit spännande och otroligt lärorikt att vara en del att det stora förändringsarbete som hela bolaget gått igenom. Förutom vänner för livet, tar jag med mig den kreativitet och innovationsförmåga som krävs för att nå igenom bruset i egenskap av en mindre aktör som C More, men även hur man i en marknadsledande position som TV4 aldrig kan luta sig tillbaka och ta sin ledande ställning för givet, säger Malin Lindborn till Resumé.

Att Netflix satsar på eget svenskt innehåll är ingen hemlighet. Sedan tidigare står det klart att Malin Persson Giolitos bok "Störst av allt" blir streamingtjänstens första svenska tv-serie.

Malin Lindborn blir ytterligare en mångårig medarbetare som lämnar kanalen på kort tid. Den 14 maj skrev Resumé en artikel om att TV4:s kommunikationschef, Jennifer McShane, lämnar TV4 och blir ny generalsekreterare för Min Stora Dag.

Malin Lindborn vill inte avslöja vad den nya rollen på Netflix kommer innebära, men hälsar att hon ser fram emot äventyret.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.