Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malmö nästa för OTW

Publicerad: 9 april 2008, 07:09

Sammanslagningen med OTW Publishing och Formas kundtidningsverksamhet är klar. Nu är det dags för nästa steg: att etablera OTW Publishing i Sveriges övriga storstäder.


Jonas Nilsson och Christian Sahlgren. Foto: Magnus Glans/OTW

Det var förra sommaren som delägaren Forma köpte hela OTW av grundarna. Affären innebar att OTWs kundtidningsverksamhet Publishing slogs ihop med Formas kundtidningsverksamhet. Totalt jobbar hr det sammanslagna bolaget nu 55 anställda vid två kontor i Stockholm och ett i Västerås. Därmed är bolaget ett av de största i branschen.

Men nu intensifieras planerna på att växa ännu mer genom att etablera kontor i svenska storstäder. Först ut blir Malmö.

– Det är Sveriges snabbast växande region med många spännande företag, säger Christian Sahlgren, vd på OTW Publishing.

Forma har dessutom redan verksamhet i Malmö genom bokförlaget Damm, tidigare Richter. Under de senaste månaderna har OTW träffat mellan 10 och 15 potentiella kunder i regionen. Nu börjar jakten på rätt person att leda verksamheten.

– Det ska vara en skicklig tidningsmakare som är kommersiellt driven, säger Jonas Nilsson vice vd på OTW Publishing och den som kommer att ansvara för etableringen.

Bortsett från Appelberg, som har kontor i Lund, finns det få stora kundtidningsförlag i regionen.

– Det finns många små konkurrenter så vi räknar med tuff konkurrens. Vi tror att det kommer att vara viktigt att vara nära kunden.

OTW Publishing har redan en av sina största kunder i Skåne, IKEA. Möbeljätten har lagt ut sin internationella interntidning på OTW.

Förhoppningen är nu att dra igång verksamheten i Malmö till hösten. I ett första ska det bli ett eget team på plats med 4-5 kunder och lika många anställda.

– Malmö blir ett pilotprojekt. Fungerar det bra kommer vi att fortsätta vidare till andra storstäder i Sverige och kanske även i Norden, säger Jonas Nilsson.

– Det här är en av de största satsningar vi gjort, säger Christian Sahlgren.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.