Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malmsten lämnar Bonnier – blir tidningskonsult

Publicerad: 18 januari 2013, 09:32

Anders Malmsten

Foto: Pressbild Bonnier

I fem år har tidningsutvecklaren Anders Malmsten varit licensdirektör på Bonnier International Magazines. När verksamheten flyttas till Danmark och USA lämnar han Bonnier tillsammans med fyra andra kollegor.


Anders Malmsten kom till Bonnier International Magazines år 2007 från konsultfirman M&M. Tidningsutvecklaren Anders Malmsten som har en bakgrund som journalist har ett förflutet inom Bonnier på tidningarna Veckans Affärer och Dagens Medicin.

Nu står det klart att han lämnar Bonnier sedan den internationella magasinverksamheten flyttar från Sverige.

– Det är en effekt av en omorganisation som gjordes för ett år sedan. Verksamheten flyttas till Bonniers magasinsförlag i USA och Danmark. Det blir ingen större skillnad för våra kunder, säger Anders Malmsten till Resumé.

Vad ska du göra nu?
– Jag går tillbaka till att jobba som konsult i mitt egna bolag. Jag kommer att inrikta mig på affärsutveckling för magasinsförlag och dagstidningar.

Det har varit hårda år med två djupa lågkonjunkturer. Hur ser du på utvecklingen för bolaget?
– Det har tuffat på trots lågkonjunkturen. Vi har startat 40 titlar i över 20 olika länder. Verksamheten kommer att bli en mycket lönsam del av Bonnier.

Totalt har Bonnier International Magazine haft fem medarbetare i Sverige. Samtliga lämnar nu förlaget. Anders Malmsten återgår till att jobba som konsult en verksamhet han ägnade sig åt mellan 2002 och 2007.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.