Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Malou Von Sivers sommarprat hyllas – berättade att hon blev slagen av sin pappa

Publicerad: 11 juli 2016, 06:55

Malou von Sivers.

Foto: Pressbild/SVT

I ett känslosamt Sommar i P1 berättade journalisten Malou Von Sivers för första gången om den tuffa uppväxten. Nu haglar berömmen för hennes skickliga berättande.


Ämnen i artikeln:

Malou von SiversSommar i P1

– Dina händer, som jag varit så rädd för, händer som kom farande som vapen genom luften helt utan förvarning. Händer som luggade mig precis på det ställe vid tinningarna där huden är som tunnast och därför gav en brännande smärta. Händer som gav ärr, inte bara på kroppen, utan också i själen.

Tv-profilen Malou Von Sivers journalistik bygger ofta på att få andra att öppna sig om sitt mörker. Nu har hon beslutat att turen kommit till henne själv. Ovanstående stycke hör till hennes sommarprat, där hon för första gången öppet berättar om rädslan för pappan och hans oberäkneliga händer.
– Varför gav du dig på oss? Både psykiskt och fysiskt? Du som själv hade blivit så kärlekslöst och illa behandlad av din far, du som mer än någon annan visste hur det kändes att vara utsatt, frågar hon sin pappa i programmet som sändes under söndagen.

Omni har samlat flera recensioner där sommarpratetet hyllas. Sydsvenskans Malena Janson kallar Malou Von Sivers för en skicklig berättare som bjuder på en "gripande och dramaturgiskt tajt historia". Expressens Malin Collin anser förvisso att programmet blev något spretigt då olika anekdoter tillfördes, men att hon på ett tydligt sätt visar hur hennes sårbarhet har varit till användning i arbetet. "Vilken berättare hon är" skriver Aftonbladets Kerstin Nilsson, som besriver  Malou Von Sivers historia som mångbottnad, och som berör på djupet.

Även på Twitter råder konsensus om programmet: "Mycket smärta i dagens #sommarip1 med Malou von Sivers. Ärligt, modigt och viktigt" skriver en person och "Helgjutet Sommar idag. Väl använd tid!" skriver en annan.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Malou von SiversSommar i P1

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.