Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mama mia, vad bra det går för Ulvaeus

Publicerad: 7 augusti 2013, 07:43

Money, money, money strömmar in i Ulvaeus bolag

Foto: Emma Andersdotter Lindberg

Björn Ulvaeus bolag tjänar bra med pengar. Hans moderbolag Kopparnäset gjorde en vinst på 71 miljoner förra året.


Kopparnäset är Björn Ulveus moderbolag genom vilket han äger ett tiotal hel och delägda bolag, enligt tidningen Dagens Industri.

Bland annat äger Kopparnäset en fjärdel Littlestar Services och  en tredjedel av Three Knight som innehar rättigheterna för musikalen och filmen Mama Mia, samt rättigheterna till musikalen Chess. Båda bolagen finns i London.

I Sverige finns bolaget Briggen Teaterproduktion där vinsterna från uppsättningarna av Kristina från Duvemåla i Helsingfors och Chess i Göteborg.

Förutom musikalverksamheterna finns det ett flertal bolag som sysslar med fastigheter.

De hel och delägda dotterbolagen gar förra året en utdelning på 100 miljoner kronor till Kopparnäset som i sin tur gjorde en vinst på 72 miljoner kronor 2012. Det innebär en rejäl ökning från de 20 miljoner kronorna som bolaget gjorde i vinst 2011.

Men uppenbarligen behöver inte Björn Ulvaeus pengarna för sin dagliga försörjning. Han plockade själv inte ut några pengar utan behåller dem i bolaget som nu har samlade vinstmedel på 205 miljoner kronor.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.