Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Man är aldrig riktigt förberedd

Publicerad: 13 oktober 2011, 16:54

Medietrycket på S-ledaren Håkan Juholt är enormt. Det innebär intensiva arbetsdagar för Dan Svanell, Socialdemokraternas presschef. – Det har varit en annorlunda situation för hela pressavdelningen, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtDan SvanellSocialdemokraterna

Dan Svanell. Foto: Janne Sundling

Bevakningen av S-ledaren Håkan Juholt har toppat medierna sedan i fredags. På Socialdemokraternas pressavdelning har man jobbat för högryck de senaste dagarna.
– Det har varit ganska intensiva arbetsdagar för oss alla, säger Dan Svanell.

Han fortsätter:
– Klart att det har varit en annorlunda situation för hela pressavdelningen. Men så är det alltid när fokus ligger utanför den dagaktuella politiken. Nu har det varit ett enormt fokus från medierna på en och samma sak.

Dan Svanell menar att man aldrig är riktigt förberedd på hur man ska reagera i den här typen av situation.
– Jag har varit med om en del liknande typer av kriser, bland annat under mina år på Regeringskansliet, men ingen kris är den andra lik. Sedan är jag glad över att ha en så professionell grupp av medarbetare runt mig.

På grund av att det framför allt är medierna som driver på händelseförloppet är det svårt att veta vad som kommer att hända, menar han.
– Man är i händerna på hur det utvecklar sig i medierna, säger Dan Svanell.

Sedan TT-intervjun i söndags har det varit sparsmakat med framträdanden från partiledaren.
– Just nu deltar Håkan Juholt intensivt i partiledardebatten. På väg hit och härifrån träffar han medierna och svarar på frågor. Även om han inte kan lägga allt fokus på det, som partiledare har han en rad andra åtaganden. Men journalisterna har fått svar på sina frågor.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.