Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Man behöver inte hänga utanför Sveavägen 68"

Publicerad: 26 januari 2012, 09:02

Daniel Nordström, chefredaktör för Västerbottens Folkblad.

Foto: Västerbottens Folkblad.

Natten till torsdag gick Västerbottens Folkblad ut med att Stefan Löfvén blir ny partiledare för Socialdemokraterna: – Man behöver inte hänga utanför Sveavägen 68, utan det går att ta hem riktiga scoop ifrån Umeå, säger Daniel Nordström, chefredaktör för Västerbottens Folkblad.


Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvénVästerbottens FolkbladSocialdemokraterna

En rad källor till Västerbottens Folkblad gör gällande att Stefan  Löfvén blir ny partiledare för Socialdemokraterna. I natt gick tidningen  ut med sitt drömscoop:
– Jag har varit chefredaktör i två år i april  och under min tid är det naturligtvis det scoop som jag värderar allra  högst. Jag kan inte minnas att Västerbottens Folkblad någonsin haft ett  rikstäckande scoop av den här digniteten, säger Daniel Nordström.

Redaktionen består av 28 personer, varav endast ett fåtal klassiska reportrar. Daniel Nordström öser beröm över sin redaktion:
–  Det här känns naturligtvis otroligt bra och det är en ära att jobba  ihop med proffs. Så det känns som en bra dag på jobbet och i eftermiddag  firar vi med tårta, säger han.

Nyligen var det ett enormt drev som hängde utanför socialdemokraternas högkvarter vid Sveavägen 68. Hur ser du på det hela?
–  All kredd åt dem som hängde utanför Sveavägen 68. Vi skulle också ha  hängt där om vi hade haft en redaktion i Stockholm. Men det är kul att  det går att hitta andra vägar att komma åt ett riktigt scoop. Så det är  verkligen roligt när vi kan breaka en nyhet på det här sättet, säger  Daniel Nordström.

Han håller med om att det krävs en hel del mod för att våga gå ut med  ett scoop av den här digniteten och att han skulle bli väldigt snopen  om det blev någon annan. Men att så skulle bli fallet är han alltså  ytterst tveksam till:
– Vi har så pass säkra källor och jag har  slutat känna oro. Skulle det sedan visa sig att det blir någon annan på  fredag får vi ta den sorgen då. Men jag känner mig som sagt säker i det  här fallet, säger Daniel Nordström.

Han uppger att en enda reporter har varit inblandad i arbetet med att  få fram drömscoopet, men att denna naturligtvis haft stöd av hela  redaktionen med att ta fram fakta och liknande.

Exakt hur avslöjandet gick till vill han dock inte gå in på:
– Jag kan väl säga att vi fick det genom ett fint fotarbete och goda kontakter, säger Daniel Nordström.

Hur ser du egentligen på att allt tyder på att Socialdemokraterna utser Stefan Löfvén till ny partiledare?
–  Det har jag inga åsikter om och jag känner heller inte till Stefan  Löfvén så väl, men jag har förstått att han är en kompetent och duktig  person, säger Daniel Nordström.

Hur ser du på det faktum att Stefan Löfvén inte sitter i riksdagen?
– Jag har inga synpunkter på detta heller, säger Daniel Nordström.

Västerbottens Folkblad har cirka 12.000 prenumeranter och 50.000 läsare.

Daniel Nordström har inga exakta uppgifter över antalet webbesökare per vecka:
– Idag lär det väl vara rätt bra om man säger så, säger Daniel Nordström.

Tidningen Ångermanland har idag gått ut med nyheten att Stefan Löfvéns mamma har bekräftat att hennes son blir ny partiledare

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.