Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Man döms för hot mot Samhällsnytt-journalist

Publicerad: 12 september 2018, 08:27

En man döms i Södertörns tingsrätt för olaga hot efter att ha dödshotat en frilansjournalist som skrivit för främlingsfientliga Samhällsnytt.


Mannen, som är i 40-årsåldern, är aktiv inom antirasistiska kretsar och döms för att på Twitter ha skrivit att hela redaktionen på främlingsfientliga Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, "borde få ett välförtjänt nackskott" och att "de är horungar och nackskott är det enda de ska ha".

Tweetsen riktade sig mot en frilansjournalist knuten till sajten samt tidningens ansvarige utgivare Mats Dagerlind. Åklagaren lyckades dock inte styrka att Dagerlind tog del av hoten varför domen gäller hoten mot just frilansjournalisten, det rapporterar Journalisten.

Södertörns tingsrätt anser att tweetsen inte kan tolkas som annat än en brottslig gärning och att mannen haft som mål att Mats Dagerlind och frilansjournalisten skulle nås av hoten.

Mannen själv, som döms till 70 dagsböter á 380 kronor, menar att han har ett hårt språk och att han inte uttryckte sig bokstavligen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.