Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Män kommer av sig när de läser hatet mot de kvinnliga sportjournalisterna

Publicerad: 27 april 2016, 11:46

Många utsätts för hatfulla kommentarer på nätet, och inte minst kvinnliga sportjournalister. För att ge de skrivna orden en verklig innebörd lät Just Not Sports män läsa upp vidriga tweets som två kvinnliga sportjournalister har fått.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Resumé skrev tidigare om The Guardians undersökning som visade att kvinnliga journalister trakasseras mest i kommentarsfältet. Av undersökningen framkom även att kvinnor som skrev för mansdominerade redaktioner, så som till exempel sport, trakasserades till en ännu högre grad.

Just Not Sports är en sajt som bevakar sportpersonligheter, men istället för att fokusera på just sporten pratar de om allt annat kring personerna. Nu skriver Adweek om filmen de har publicerat där de två kvinnliga sportjournalisterna Sarah Spain och Julie DiCaro får elaka tweets upplästa – tweets som de på riktigt har fått skrivna till sig. Framför dem sitter män som högt, ansikte mot ansikte, läser upp de grova tweetsen.

Kommentarerna som läses upp har de båda journalisterna redan tagit del av, men det har inte männen som läser upp dem. Och de som berörs mest av de två parterna är männen. Vissa har till och med svårt att läsa upp kommentarerna och kommer av sig flera gånger.

Budskapet är tydligt, och filmen "#MoreThanMean" avslutas med orden: "We wouldn't say it to their faces. So let's not type it". Filmen är regisserad av Chad Cooper och producerad av One Tree Forest Films, och du kan se den nedan.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.