Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Man kräks"

Publicerad: 25 februari 2010, 09:48

”Min kärlek till skvaller har gjort mig till Sveriges bästa reporter”. Så lyder rubriken på Expressen-reportern Niklas Svenssons skrytartikel på Newsmill. – Man kräks, skriver en av läsarna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Niklas Svensson.

Niklas Svensson, nyligen korad tll Årets ekonomijournalist, har skrivit en artikel på Newsmill om hur man blir en framgångsrik reporter.

Rubriken lyder: ”Min kärlek till skvaller har gjort mig till Sveriges bästa reporter”.

”För skvallerreportern 2010 är kontaktnätet A och O. Du måste fiska bra historier i grumliga vatten, men tvätta och putsa dem skinande blanka före publicering”, skriver han. 

Han skriver bland annat även:

”Men vem vill vara skvallerreporter 2010? Ja, mig får ni gärna kalla vad ni vill - bara ni hör av er med bra tips. För några dagar sedan blev jag "Årets ekonomireporter" i Sverige efter min bevakning av skandalerna kring Vattenfall. För några år sedan skrev jag en bok om tv-programmet Expedition: Robinson. Och jag hade byline under artikeln i Expressen om att Charlotte Perrellis bröst växt i direktsändning. Jag avslöjade att Göran Persson snattat godis och att dåvarande ministern Jan O Karlsson bjudit polarna på kräftskiva - på skattebetalarnas bekostnad”.

Över 30 av artikelkommentarer har skrivits, de flesta är mycket kritiska mot Niklas Svensson. Han hånas i många inlägg. Här är ett axplock av artikelkommentarerna:

”Narcissist”,

”Man kräks”,

” Illamående här också. Snacka om att sakna självinsikt, insikt. Tror han verkligen att någon uppskattar hans värv?”,

”Det är som att skryta över att man fortfarande går omkring med blöja”,

”Har herr Svensson möjligen också en spegel hemma på vilken det står "Jag är vacker" ... byt i så fall snarast ut texten på den mot "Här ser du en egenkär fjant"!!!!”.

Niklas Svensson har inte själv läst artikelkommentarerna, så Resume.se läser upp några av dem för honom.

Vad säger du om inläggen?
– Jag ska inte säga att jag är förvånad. Men jag vill påpeka att jag inte har någon del i den extremt kaxiga rubriken, det är inte jag som har satt den. Jag ser inte på mig själv som Sveriges bästa reporter.

– Sedan tror jag också att när man lyfter fram skvallerjournalistik som något bra så blir många människor provocerade. Mitt namn kan nog också väcka många känslor. Det finns säkert de som till exempel är irriterade över att jag jobbat som nöjesreporter innan jag blev politisk reporter.

–  Mig rör det inte vad folk tycker om mig som person. Tycker de att jag är en idiot så får de tycka det. Det viktiga är att mina artiklar väcker känslor.

Vem är Sveriges bästa reporter?
– Jag har inget klockrent svar på den frågan. Jag tror att den reportern finns här på Expressen, men det är inte jag. Jag har mycket kvar att lära.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.