onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Man ska bli mördad först, innan polisen gör något”

Publicerad: 27 januari 2014, 16:01

Elisabeth Höglund är kritisk till polisens arbete mot hatbrott

Foto: Andreas Elgstrand

Elisabet Höglund riktar nu kritik mot polisen för att de inte arbetar hårdare mot hoten på nätet. – Det gäller att man ska bli mördad först, innan polisen gör något.

Ämnen i artikeln:

Elisabet HöglundAftonbladet

KB

Krister Berntsson


Som Resumé igår kunde berätta har Elisabet Höglund utsatts för hatmejl efter en krönika i Aftonbladet. Hon har även tidigare utsatts för aggressiva och hatiska reaktioner på något hon skrivit.

Nu riktar hon kritik mot polisen som hon menar inte tar den här typen av hot och hat på allvar.

Förra gången hon blev hotad blev det inte ens någon förundersökning.

– Att polisen inte gjorde någon förundersökning förra gången förvånar mig inte alls, säger Elisabet Höglund. Polisen bryr sig inte om att lägga resurser på den här sortens brottslighet. Man tar inte hatbrotten på allvar. Det gäller att man ska bli mördad först, innan polisen gör något.

Hur reagerar du när du får såna här mejl?
– Jag reagerar fruktansvärt hårt på det hat som riktas mot mig trots att jag bara har utnyttjat min demokratiska rättighet. Det värsta är att de utnyttjar min cancersjukdom som vapen mot mig. Flera av näthatarna har sagt att de önskade att jag skulle dö av cancern. Jag borde inte ha rätt att leva etc. Det känns extra sorgligt att använda min sjukdom som ett slagträ. Det är som att sparka på en som redan ligger.

Vad säger din uppdragsgivare Aftonbladet?
– Min uppdragsgivare Aftonbladet stöttar mig till 100 procent. De kommer att hjälpa mig med kontakter med polisen och om det skulle bli en rättslig prövning. Aftonbladet tar det här på djupaste allvar.

Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén förklarar för Resumé att lvällstidningen per automatik alltid polisanmälet den här typen av hatmejl.

Hatmejlet till Elisabet Höglund

"Varför dog du inte i cancer? Hur fan kan du skriva som du gör i dagens  aftonlögnen?????? Varför i helvete ska täby bygga bostäder åt negrer  för?????vi bygger ju inte åt våra egna ungdomar...är negrerna mer värda  än dom svenska ungdomarna???gamla dör på ålderdomshem. Folk dör i  sjukvården på grund av pengar...varför ska vi bygga till negrerna..kan  du svara din äckliga hora.om inte cancern tar dig.kommer nån snart göra  det 100 procent..såna som dig förtjänar inte och leva......".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev