söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Man ska testa allt”

Publicerad: 28 november 2014, 12:18

Ola Lindholm berättar om tiden efter domen.

Ola Lindholms karriär fick ett abrupt avbrott då han 2011 fälldes för narkotikabrott efter att ha påträffats med kokain i kroppen under en fotbollsmatch. För Resumé berättar han om tiden efter domen, flytten till västkusten och vad han jobbar med i dag.

Ämnen i artikeln:

Ola LindholmSony MusicMelodifestivalenSVT

SS

Susanna Sköld


När Ola Lindholm fälldes för narkotikabrott var han chefredaktör för Kamratposten, styrelseordförande i Bris och hade varit programledare för fyra säsonger av Wild Kids. Hans uppdrag gjorde att fallhöjden växte när så skandalen kom. 2011 dömdes han, mot sitt nekande, till dagsböter.

Efter den turbulenta tiden började Ola Lindholm arbeta som tv-utvecklare och flyttade till västkusten.

–Från 2011 jobbade jag först som utvecklare på ITV under ett år. Sedan flyttade jag till västkusten. Där har jag jobbat som programutvecklare och producent på SVT och bland annat gjort "En helkväll med Lisa Nilsson" och "En helkväll med Tomas Ledin", berättar han för Resumé.

Efter flytten till västkusten började han som fotbollstränare för knattelaget på ön där han bor – ett ideellt arbete som han värdesätter allra högst.

Sommaren 2011 fick han ett samtal av skivbolaget Sony Music som undrade om han ville skriva låttexter åt artisten Sean Banan. Skivbolaget ville ta hjälp av Ola Lindholm när texterna skulle få ett nytt tilltal och rikta sig mot barn.

–Jag såg det som en väldigt rolig utmaning att lyckas skriva dåliga, barnsliga, dubbeltydiga och flippade texter på ett bra sätt till en karaktär där ramarna för språket är både begränsade och samtidigt fullständigt upplösta. Figuren Sean Banan lever ju på att inte vara slätstruken, men samtidigt skulle han vända sig till barn, så då höll de tidiga låtarnas texter inte längre.

Samarbetet med Sean Banan fortsatte när han blev uttagen att vara med i Melodifestivalen med låten ”Copacabanana”. Sean Banan frågade om Ola Lindholm ville regissera showen vilket han valde att tacka ja till.

– Att få skapa det galnaste numret i tävlingens historia kunde jag ju inte låta bli. Jag har regisserat våra egna barnshower i början av 2000-talet, men inte shownummer som Seans. Men man ska testa allt! Och det gick ju bra.  

Samarbetet med Sean Banan fortsatte med ett reklamfilmsjobb för Polly som Ola Lindholm producerade. Under sommaren och hösten har han fortsatt att jobba för SVT – i Stockholm som utvecklare på SVT Nöje men också för SVT Göteborg där han producerat en pilot.

Det största projektet han håller på med just nu är något helt annat som han inte kan prata om.

– Mitt största projekt har inte någonting med SVT att göra, men blir det av så kommer det att märkas.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev