Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Man undrar ju vad Persson gjort i 25 år"

Publicerad: 24 februari 2011, 17:33

Leif GW Perssons ”nya” teori om Palme-mordet kritiseras av Lars Borgnäs. SVT-profilen tycker det är märkligt att Leif GW Persson nu öppnar för en teori som han motarbetat i två decennier. – Man undrar ju vad professor Persson gjort tidigare i 25 år, säger Lars Borgnäs till Resume.se.


Leif GW Persson Foto: Resumé

Leif GW Persson öppnade i veckan för möjligheten att poliser, säpo-poliser och försvarsfolk kan vara inblandade i mordet på Olof Palme. En teori han tidigare har motarbetat. Lars Borgnäs tycker agerandet är märkligt.

– SVT, och jag själv, har arbetat med de här teorierna seriöst i två decennier. Leif GW Persson har tidigare själv motarbetat de här teorierna och man undrar ju om han kommit till den här insikten nu eller om han har burit runt på dem i 25 år utan att yttra dem och i så fall varför han inte gjort någonting tidigare.

Lars Borgnäs syftar på att Leif GW Persson, under tiden på TV3, ifrågasatt samma teorier som han presenterar.

– Jag välkomnar i och för sig att han kommit fram till den här insikten men man undrar ju varför det dröjt 25 år. Han har arbetat nära utredarna och har haft insyn i utredningen. Han har alltså haft alla möjligheter att försöka påverka utredarna när de körde fast i Petterssondiket, ett spår som han nu säger sig aldrig ha trott på, säger Lars Borgnäs.

Han lyfter också fram ett problem i Leif GW Persson roll som kommentator i Veckans Brott.

– Han agerar som kommentator men är själv anställd vid polisen. Är det SVT:s expertkommentator eller en person från polissystemet som kommer till tals kan man fråga sig.

Resume.se har utan framgång sökt Leif GW Persson för en kommentar.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.