Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Manas chefredaktör avgår

Publicerad: 30 januari 2008, 08:19

Tidskriften Manas chefredaktör, Babak Rahimi, avgår efter den senaste tidens mediestorm.


Det började med en intensiv debatt huruvida Mana skulle få kulturtidskriftstöd eller inte. Sedan kom anklagelser om att en av Manas grundare, Sharare Irani, inte finns i verkligheten utan är påhittad av Babak Rahimi.

Det blev droppen för Babak Rahimi som nu väljer att att hoppa av som chefredaktör, skriver DN. Han tycker att fokus flyttats från tidningens innehåll.

– Jag upplever en häxjakt och jag tycker det är märkligt att saken tas upp idag flera år senare. Då väljer jag att träda tillbaka, säger Rahimi till DN.

Till DN säger  Rahimi  att  han har utgett sig för att vara Sharare Irani. På frågan om Sharare Irani finns säger Rahimi:

– Det är en person som är politisk aktiv i Iran och hon var anonym när hon skrev i Mana. Men helt korrekt är att jag har valt att säga att det är jag som är den personen för att undvika diskussionen om personens identitet, säger Babak Rahimi.

Läs även: Mana påstås ha påhittad grundare

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.