Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Manfreds första motgång: ”Loppet var kört för honom”

Publicerad: 30 maj 2012, 07:45

Manfred Aronsson tvingades bort från MTG, enligt källor till Resume.se..

Foto: Jonas Eltes.

Allt Manfred Aronsson tidigare har tagit i har blivit till guld. Men på senare tid har det gått knackigt. Nu lämnar han MTG – och det är hans första motgång.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Manfred Aronsson är ett av tv-Sveriges mest aktade namn.

I grunden är han civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och jur kand.

Han började inom MTG som trainee (Luma) och blev marknadschef för TV3. 1995 anställdes han av Kanal 5 och var försäljningsdirektör fram till 1999 då han blev vd för bolaget. Allt gick spikrakt uppåt. På Femman hade han stora framgångar, och han startade även Kanal 9.

Aronsson var även styrelseordförande för Canal Plus och Kanal 5. Den 1 januari 2008 återgick han till Stenbecksfären, först till en nordisk roll och sedan till vd-rollen för MTG Sverige. Sedan blev han MTG:s vd för fri-tv-verksamheten.

Enlgt vad Resume.se erfar lämnar han inte MTG frivilligt. TV3:s tittarras har tagit hårt på MTG och Manfred Aronsson har på senare tid fått mindre manöverutrymme, enligt uppgift till Resume.se.

TV3 har tappat 34 procent av tittartidsandelen i sin huvudmålgrupp under maj månad. TV3 måste ha minst 500  000 tittare per dag i något av sina program – idag ligger man inte ens i  närheten av detta.

Källor till Resume.se gör gällande att Manfred Aronsson tvingades bort från sin  post efter en längre tid av de kraftigt vikande tittarsiffrorna.
– Loppet var kört för honom och det går att utläsa av de förändringar som skett internt den senaste tiden.

Jorgen Madsen tog över som skandinavienchef och blev i praktiken en  ytterrock. Man organiserade då om verksamheten och en stor del av makten  flyttades från London till Skandinavien. Då blev Manfred nedpetad till  fri-tv-chef i Sverige.

MTG är pressat över hur TV3 belastar MTG.aktien och man har redan påbörjat sökandet efter en ersättare till Manfred Aronsson.

– Marken rör sig rejält internt på MTG. Frågan är när det kommer att organiseras om mer.

MTG har på senare tid rensat bland cheferna. Utvecklingscjefen Robert Andersson sa upp sig, liksom informationschefen Per Lorentz. Calle Jansson, Anna Berggren och Robert Kviby har också lämnat bolaget.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.