Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Manfreds nya uppdrag lekledare

Publicerad: 12 januari 2010, 09:19

Hugo Stenbecks Stiftelse satsar tillsammans med bolagen inom Stenbeck-sfären runt fyra miljoner om året på det nya välgörenhetsprojektet – Playing for Change. Några av gruppens bästa medarbetare kommer fungera som coacher.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Manfred Aronsson, vd på MTG i Sverige. Foto: Ulf Berglund

Playing for change är en tävling för sociala entreprenörer. De åtta som presenterar de bästa idéerna kommer att få chansen att jobba för en bättre värld – och få betalt av stiftelsen.

Sara Damber är verksamhetschef på Hugo Stenbecks stiftelse.
– Vi söker personer som vill förändra samhället till något bättre. Det ska både vara en person som är en riktig entreprenör och som brinner för sitt projekt och har en briljant idé.

De idéer som presenteras ska rikta in sig på att förbättra för hållanden för barn och ungdomar. Men för de sökande finns ingen åldersgräns.

De entreprenörer som får chansen kommer att jobba i en inkubator. Stenbeck-sfärens medarbetare i Sverige står sedan till förfogande som coacher.

Är det Manfred Aronsson som blir lekledare för MTG:s räkning?
– Det vet vi inte ännu. Vilka som blir coacher beror på vilka behov entreprenörerna har. Men alla inom gruppen är väldigt engagerade i verksamheten.

Stiftelsen satsar runt 4 miljoner kronor per år på verksamheten.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.