Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mångmiljonklipp för Schibstedcheferna

Publicerad: 25 februari 2016, 11:33

Rolv Erik Ryssdal cashade hem.

Foto: Pressbild.

Den 26 november nådde Schibsteds A-aktie all time high. Dagen efter sålde ordförande, vd och CFO aktier för 27 miljoner kronor. Sedan dess har aktien rasat med 30 procent.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalRolv Erik RyssdalLena K SamuelssonBörsenSchibsted

Schibsteds norska ledningstrojka prickade verkligen rätt då de sålde en stor del av sina förmånligt inköpta aktieinnehav: Resumé mejlade tre frågor till koncernchefen Rolv Erik Ryssdal:
- Var det en slump att ledningstrojkan sålde samtidigt?
- Varför beslöt du att sälja just då?
- Vad är det huvudsakliga skälet till att kursen har rasat så kraftigt sedan dess?

Vi får svar från koncernens PA- och kommunikationsdirektör Anders Rikter:

"Koncernledningens och primär­insiders köp och försäljning av aktier får ske i perioder när de inte besitter kurskänslig information. Detta inträffar ofta i perioden efter att företaget lagt fram kvartalsrapport. Då blir det möjligt att handla med aktien och så skedde i de här fallen. I övrigt kommenterar vi vanligen inte vår börskurs."

De båda svenskarna i koncernledningen med aktieinnehav, Raoul Grünthal och Lena K Samuelsson, satt still i båten efter hösten kursuppgång. Sedan dess har de fått se värdet på sina innehav falla.

Hur mycket har de svenska cheferna förlorat genom att inte sälja på toppen? Få svaret i veckans utgåva av Resumé. Ingen prenumeration? Lugn, det fixar du här.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.