Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mannen bakom horkarlen busringer SD:s folk

Publicerad: 1 juli 2014, 09:18

Karl Fredrik Mattsson slår till igen med humorn som vapen, en bok med ordvitsar om Sverigedemokrater och i dag släpps Youtube-filmen där han läser upp skämten för partimedlemmar.

Karl Fredrik Mattsson använder humor som slagträ mot Sverigedemokraterna. I Almedalen släpper han en film där han busringer och konfronterar partiet med ordvitsar hämtade från sin bok. Lyssna på busringningarna nedan.


Ämnen i artikeln:

Karl Fredrik MattssonAlmedalen 2014

I boken "Järnrör inte min kompis" har Karl Fredrik Mattsson samlat 199 ordvitsar om Sverigedemokraterna. Han jobbar till vardags som copywriter och är kanske mest känd för de falska enkronorna med texten "Vår horkarl till kung"?

– Jag och många av mina vänner tycker att det är jobbigt med SD:s framfart.

Järnrörsskandalen visade att fakta inte avskräcker väljarna från att rösta på partiet. Då får man skoja om det i stället.

För att förstärka skämtet busringde Karl Fredrik Mattsson slumpvis till valda företrädare för SD och läste upp ordvitsarna. Resultatet presenteras i en film som släppts på Youtube.

Finns det en risk att busringningarna ökar sympatin för SD?
– Det finns ett skämt i boken som anspelar på SD:s favoritplagg – offerkoftan. Problemet är att SD är de riktiga mobbarna när de stöter ut allt som inte är "rent svenskt".

Intäkterna från bokförsäljningen går till "Linje 17 mot rasism" som låg bakom denuppmärksammade manifestationen i Stockholmsförorten Kärrtorp i slutet av 2013.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.