Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marcus Birro börjar videoblogga för SVT Opinion

Publicerad: 27 januari 2017, 14:34

Foto: Andreas Elgstrand

Marcus Birro börjar videoblogga för SVT Opinion. Tillsammans med andra utvalda debattörer ska han blogga om samhällsfrågor och dagsaktuella händelser.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroSVT Opinion

Marcus Birros yrkeskarriär har sett toppar och dalar. Tidigt i karriären prisades han både som författare, bloggare och programledare. 2014 vände vindarna och Birro avskedades som krönikör på Expressen efter att ha twittrat islam-kritiskt, han tappade även andra frilansuppdrag.

Nu verkar det dock ha vänt igen. Sedan tidigare krönikerar han på Nyheter24, förra veckan annonserade han sin nya podcast "Öppet Hjärta" och under 2017 kommer två nya böcker. Nu avslöjar han för Resumé att han även kommer att börja videoblogga för SVT Opinion.

– Vi är några handplockade som turas om att spela in inlägg via mobil som SVT sedan lanserar på sin sida. Min avdelninge kommer att heta "Birros Opinion". Jag kommer ta upp samhällsfrågor som jag brinner för men också dagsaktuella ämnen som redaktionen och jag gemensamt snackar ihop oss om. Jag är väldigt glad och stolt att vara en av dem som blivit tillfrågade.

Vilka förhållningsregler har du fått från SVT?

Inga alls. Mer än att samarbeta med redaktionen. Och till skillnad mot illasinnade rykten så älskar jag samarbete och särskilt samarbete med redaktioner. Jag ser mycket fram emot ett givande samarbete.

Hur ser du på att börja videoblogga för dem?

– Jag är stolt och hedrad över att få den här chansen. Mitt yrkesliv är onekligen på väg upp just nu. Öppet Hjärta har premiär den 14 februari, jag kommer ut med två nya böcker 2017 och så får jag chansen att göra detta på SVT. Dessutom kommer det fler mediala samarbeten nästa vecka. Jag ser onekligen fram emot det här året med stor tillförsikt.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Marcus BirroSVT Opinion

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.