Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marcus Birro hoppar av Svenska Fans

Publicerad: 2 oktober 2008, 07:07

Marcus Birro, som bloggat om italiensk fotboll för Svenska Fans de senaste två åren, meddelade sent på onsdagskvällen att han hoppar av. Anledning uppges bland annat vara att klimatet på de olika forumen ändrats kraftigt.


Birros sista krönika på Svenska Fans.

Marcus Birro började skriva för Svenska Fans 2006. Enligt honom själv startade det hela med att han såg en krönika i SVT som han ansåg var patetisk och värdelös. Efter det har han flera gånger bland annat hackat på skribenterna på kvällstidningarnas sportredaktioner.

Nu är han själv en av dem. Numer skriver han om italiensk fotboll i Expressen och medverkar i Canal Plus. Och nu hänger han in handduken på Svenska Fans.

En anledning uppges vara att karaktären på sajten har ändrats och att han helt enkelt inte orkar längre. I sin allra sista krönika på sajten skriver han idag.
”Jag orkar inte längre. Mitt liv just nu pallar inte den extra tyngd det innebär att hela tiden ligga under anonyma glins ständiga beskjutning. Tonen på en del forum på den här sidan är värre än avloppen i helvetet. Jag hoppas ni skäms. Jag hoppas ni torkar av era runkiga händer på byxorna och känner stolthet när ni möter hyenans blick i spegeln. Jag vill sluta innan jag blir för bitter.”

Birro säger dock att han eventuellt kommer att skriva för Svenska Fans någon gång i framtiden, fast då under andra former.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.