Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marcus Birro: ”På väg rakt in i mörkret”

Publicerad: 23 januari 2014, 07:56

Foto: Rickard L Eriksson.

Poeten, författare och medieprofilen Marcus Birro kommer ut med en ny bok –Evangelium enligt Marcus. Här tar han upp sin väg i livet när det bland annat gäller fotboll, tro och inte minst alkohol. – Jag vill leva mitt liv vidöppet, säger Marcus Birro i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

På SpåretMarcus Birro

Marcus Birro har många strängar på sin lyra. Han fick sitt genombrott  som poet och skrev sin första bok för två decennier sedan.

Han har  nu gett ut 15 böcker, ett antal skivor, sänt Karlavagnen i radio och  vunnit På Spåret. Han är dessutom tv-debattör, fotbollskommentator och  Expressen-krönikör.

Marcus Birro har gjort sig känd för sin kristna tro och är nu aktuell med boken Evangelium enligt Marcus.

–  Jag fick ingen tro utifrån. Jag hade inte fått några världsliga nycklar  eller regler att förhålla mig till. Tron blev mig given, säger Marcus  Birro i en kommentar.

Han har också fört en tuff kamp mot sitt  alkoholmissbruk och menar att det kunde gått riktigt illa för honom när  han tillbringade merparten av sin tid med att sitta i en soffa i  vardagsrummet och dricka vin.

Han menar att det var egenviljan som ledde till den själsliga ruinens brant.

”Hade  jag fortsatt att bara lyda mig själv hade jag kanske varit död idag,  och om inte så hade jag varit på väg rakt in i mörkret”, skriver han i  sin nya bok.

Boken ges ut av Libris.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

På SpåretMarcus Birro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.