Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Marcus Oscarsson i ordkrig med Expressen

Publicerad: 27 november 2016, 17:54

Marcus Oscarsson.

Foto: TV4

TV4-profilen hävdar att Expressens team häckade halva natten utanför hans dörr, vilket gjorde att han tvingades fly till hotell. Tidningen säger att de ringde på en gång – och lämnade klockan 21.55.


Ämnen i artikeln:

Alex & SiggeAlex & Sigges podcastMarcus OscarssonExpressenTV4

I fredags gick Alex Schulman till attack mot TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson i Alex & Sigges podcast.
– Han är den perfekta blandningen av Bert Karlsson och Jimmie Åkesson. Han är både folklig och gapig, säger Schulman i podden.

Expressen var först med att snappa upp kritiken i podcasten, som främst handlar om ett fempunktsprogram som Oscarsson presenterat på Facebook. Där föreslås att "säkra Europas gränser med full kraft" och att stoppa all islamism inom Europa.

Senare under fredagskvällen rapporterade Expressen att TV4 satt i krismöte med Marcus Oscarsson om det uppmärksammade Facebookinlägget. Men på lördagen medverkade han som vanligt i Nyhetsmorgon, och valde även att kommentera skriverierna på sin Facebook-sida med över 250 000 följare. Särskild kritik riktar han mot Expressen.

"Jag har inte suttit i krismöte med TV4. Det var ett enkelt och positivt telefonsamtal från min supertrevliga chef. Bilden som ges i tidningen är pinsamt överdriven" skriver Marcus Oscarsson.

Han fortsätter sedan:
"De skriver även att "kritiken mot mig är hård" baserat på två personers synpunkter. T.o.m. rena citat är helt felaktiga. I tidningens nätversion igår sågade en partisekreterare de två personernas kritik. Men till tidningens pappersversion idag har partisekreterarens sågning kopierats över, exakt ord för ord, men nu står det plötsligt att partisekreteraren riktade orden till mig istället, vilket är helt fel. Ja vad ska man säga! Ridå ned".

Marcus Oscarsson har valt att inte svara på Expressens frågor kring anklagelserna mot honom. Ändå passar han på att ge tidningens utsända en känga.

"Till er i Expressens filmkamera-team som var utanför min lägenhetsdörr igår kväll och halva natten och ringde på min dörr mm så jag efter midnatt fick fly via balkongen till ett hotell.... Nu har jag varit och köpt glass och god Lindtchoklad så ikväll kan jag komma ut och ge er lite gottigottgott som ni kan mumsa på samtidigt om ni ser "Så mycket bättre" i era mobiler."

Expressen har en annorlunda version av vad som hände i fredags kväll.
– Vi var inte hemma hos honom mitt i natten. Vi lämnade hans lägenhet klockan 21.55 och då hade vi ringt på en gång. Vi hade också gjort ett försök klockan 17.30, säger Mattias Lundell, editionschef på Expressen, till Barometern.

När det gäller partisekreterarens ord som blev missriktade i lördagens tidning kom en rättelse i dagens Expressen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.