Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mardrömsdag för Gävletidningarna

Publicerad: 27 april 2017, 09:25

Foto: Wikimedia Commons / Faksimil

Mardrömstajming för Gävletidningarna Arbetarbladet och Gefle Dagblad när tekniskt haveri gör att sajterna inte går att uppdatera, samma dag som hockeylaget Brynäs spelar eventuellt avgörande SM-final.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladArbetarbladetMittmedia

Under natten drabbades Mittmedias tidningar av omfattande tekniska problem. Problemen innebär att tidningarna inte distribuerats på rätt sätt och att sajterna inte går att uppdatera. Under förmiddagen möttes Mittmediasajternas läsare av ett meddelande:"Just nu har vi tekniska problem med sajten. På grund av dessa tekniska problem är även utdelningen av dagens tidning mycket försenad.”

Flera sidor i papperstidningen har försvunnit och sportbilagorna för Gävletidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet har inte gått ut. Oturlig tajming då den hockeytokiga stadens lag Brynäs ikväll spelar en eventuellt avgörande SM-final och intresset är enormt.

– Det är ju en speciellt publiceringskritisk dag då det kan hända stora saker ikväll. Om allt går som planerat ska vi dock vara igång till kvällens match, säger Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg.

Delar av sportbilagan i dagens tidning har utgått och Gävletidningarna har under dagen publicerat nyheter via Facebook och Twitter. Även tidningarnas mejlsystem ligger nere.

– Det är ju en dag då hela Gävle håller andan oavsett och det tekniska haveriet ger ju, tyvärr, lite extra krydda för oss på redaktionen. Vi hoppas på fest, om inte ikväll så på lördag, avslutar Anna Gullberg.

Uppdatering: Enligt Anna Gullberg räknar Mittmedia med att sajterna ska vara igång inom en timme.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.